Zašto se isplati kupovati namirnice u Konzumovom Drive inu

Drive in u Konzumu na zagrebačkim Vrbanima

Saznajte kako iskoristiti prednosti online kupnje i Drive in usluge za pametnu kupovinu

Volim raditi popise za tjednu kupovinu namirnica. Razlog je vjerojatno zato što u tome vidim direktnu korist tj. uštedu novca. Pokušavam one namirnice koje često koristim kupovati na akcijama. Za pretragu aktualnih akcija koristim aplikaciju Prometheus, a kako mi je to postala rutina ne trošim na to puno vremena.

Namirnice koje tako kupujem su one koje gotovo svakodnevno koristim i koje imaju duži rok trajanja. To su kava, deterdženati, tjestenina, riža, razne konzerve…

Nedavno sam slomila gležanj i morala sam pronaći dodatne opcije kupovine jer šetnja po trgovinama nije dolazila u obzir. Tako sam došla do odlične formule – kombinacija online kupnje na www.konzum.hr i usluge Drive in.

Iako usluga Drive in postoji već duže vrijeme, vjerojatno ju nikad ne bih počela koristiti da nije bilo navedenog zdravstvenog problema. No, sad znam da ću je nastaviti koristiti i kad mi se gležanj oporavi jer tako štedim i novac i vrijeme.

Što trebate znati prije korištenja usluge Drive in

Da bi vam se ova usluga isplatila nekoliko parametara mora biti zadovoljeno. Poželjno je da vam Drive in centar koji se nalazi na zagrebačkim Vrbanima, na adresi Zagrebačka avenija 7a, bude usput. Ne isplati se zbog toga potezati na drugi kraj grada i trošiti vrijeme, a i benzin, u prometnoj gužvi.

Namirnice koje vam čine veliku stavku u kućnom budžetu moraju biti na akciji. Neke od najčešćih namirnica prema kojima kombiniram kupnju su kava i maslac. Redovna cijena maslaca od 250 g trenutačno je veća od 3 eura, a ja ga kupujem onda kad je na akciji ispod 1,50 eura. Prednost kod kupnje maslaca je što možete odjedanput kupiti veće količine i držati ga zamrznutog. Ne brinite – ništa mu se neće dogoditi. Uz to, proizvodi koji su na akciji online su dostupni cijelo vrijeme njezinog trajanja (ili sam imala sreće). Prednost je i to što artikle iz trenutačno važećeg kataloga možete stavljati u online košaricu direktno iz kataloga na webu.

Pripazite i na činjenicu da je Drive in usluga besplatna samo u slučaju ako je iznos narudžbe veći od 30 eura.

Tijekom online narudzbe treba odabrati vrijeme preuzimanja namirnica
Tijekom online narudzbe treba odabrati vrijeme preuzimanja namirnica

Uslugu koristite onda kad vam vrijeme nije presudan faktor. Naime, u slučaju da želite preuzeti namirnice isti ili drugi dan platit ćete i uslugu preuzimanja narudžbe – od 0,65 do 1,30 eura. Ta cijena je naznačena prilikom odabira termina preuzimanja. No, za sve kasnije termine usluga je besplatna. Termin možete odabrati i do 7 dana unaprijed.

Vrećice i kutije – besplatno

Nakon što ste izabrali opciju Drive in i platili svoju online narudžbu u željeno vrijeme dostave dobit ćete email koji će vas obavijestiti da je narudžba spremna za preuzimanje. Naime, namirnice se netom prije preuzimanja pažljivo pakiraju u vrećice i kutije, koje naknadno možete višekratno iskoristiti.

U emailu se nalazi broj vaše narudžbe kao i barkod. Ta informacija vam je važna jer je prilikom dolaska u Drive in centar na uređaju uz parkirnu rampu potrebno skenirati barkod ili ručno unijeti broj narudžbe.

Kad se na ekranu prikaže broj parkirnog mjesta na koje trebate parkirati, odvezite se do tamo, parkirajte vozilo i pričekajte djelatnika koji će vam namirnice donijeti do vozila.

Zašto volim Konzumovu uslugu Drive in u Vrbanima

You Might Also Like