Purple Monkey: Tko kaže da nema besplatnog ručka

Ako u Purple Monkey dođete između 17 i 20 sati, prije nego što zatražite račun, možete bacati kocku i dobiti razne pogodnosti

U Tomašićevoj ulici u Zagrebu prije pola godine otvoren je azijski fusion street food restoran Purple Monkey. Iako restoran postoji nekoliko godina do otvorenja ove lokacije hranu ste kod njih mogli naručiti samo putem servisa za dostavu.

U tom se prostoru do početka ove godine nalazio restoran Market 2, a prije njega neobičan Veganšpek. Interijer je jako simpatičan, a tapete na zidovima i tri ljubičasta majmunčića podsjećaju na prašumu. Ako pak odete u toalet nemojte se iznenaditi zvukovima iz “džungle” koje ćete tamo čuti.

Chef restorana je Tomislav Bilić, nekadašnji DJ, koji se sada odlučio posvetiti svojoj drugoj strasti, kuhanju.

Hrana koju smo mi isprobali varirala je od odlične do korektne što uopće nije loše. Uz to, svi konobari su bili jako ljubazni i simpatični što je uvijek veliki plus.

Kockom do blagodati za novčanik

Nas je dodatno iznenadila njihova ljubičasta kockica. Naime, ako dođete u restoran između 17 i 20 sati, prije nego što zatražite račun, možete bacati kocku i ovisno o tome koji broj dobijete ostvariti značajne pogodnosti.

Ako dobijete šest – ručak je za vas potpuno besplatan neovisno o tome koliko vas ima, a ako dobijete pet plaćate pola iznosa računa. Za četvorku su sva pića besplatna, a za trojku svi deserti. Dvojka donosi 10 % popusta na iznos računa, a jedino u slučaju da ste dobili jedinicu nećete imati nikakvu povlasticu.

Važno je samo paziti da se sjetite na vrijeme zatražiti račun tj. do 20 sati. Imajte na umu da im je radno vrijeme od ponedjeljka do četvrtka od 11 sati do 23, a petkom i subotom do 1 sat iza ponoći.

Kasnije smo saznali da imaju još jednu zanimljivu pogodnost. Srijedom od 16 do 23 sata možete za 22 eura po osobi neograničeno uživati u gyozama. To je japansko jelo od tjestenine koje izgledom podsjeća na raviole, a mogu imati razna punjenja.

U Purple Monkeyu možete birati između šest vrsta: punjenih kozicama, bakalarom, patkom, piletinom, svinjetinom ili vege varijantom.

Gastropatrola Lidije, Ines i Zinke u Purple Monkeyu

Našu gastropatrolu čine Lidija Martinović, Ines Loje i ja. Nas tri smo počele zajedno raditi 2008. godine u financijskom časopisu Banka. Kad su nas novi poslovni izazovi 2012. razdvojili i odveli u različite tvrtke uvele smo pravilo – svaki ćemo se mjesec naći na ručko-večeri u restoranu u kojem, ako je moguće, do tada nismo bile. Svaki put je jedna od nas zadužena organizirati i financirati druženje.

Običaj smo uspjele zadržati do danas na što smo ponosne. U nekim godinama bismo se uspjele naći i 11 puta, a u nekim godinama (zahvaljujući koroni) bilo je to svega šest puta.

Mi nismo profesionalne gastro-kritičarke, samo jako volimo hranu i isprobavanje raznih okusa.

Purple Monkey, koji smo posjetile 17. studenoga 2023., bio je naš 97. restoran.

You Might Also Like